wikixbox360

Xbox 360 är den sjunde generationens spelkonsol och en uppföljare till spelkonsolen Xbox som lanserades världen över under år 2005 och 2006. Spelkonsolen är skapad av Microsoft och är, likt både Sony Playstation och Nintendo Wii, ett mycket populärt val, vilket gör dem alla till konkurrenter. Vilken spelkonsol som är bäst beror helt på individuell smak då de alla ganska lika men har olika funktioner.När det kommer till konsolversioner hos Xbox 360 finns det fem olika paket att välja mellan – Arcade, Pro, Elite, Super Elite och Slim 250 GB. Alla består av av en svart Xbox 360-konsol, förutom de tidigare versionerna Arcade och Pro, där boxen är vit. Den stora skillnaden mellan de olika versionerna är att prestandan har förbättrats, annars är alla konsolversionerna utrustade med liknande tillbehör.

Speltillbehör

En Xbox 360 kommer med flera speltillbehör som du använder tillsammans med spelkonsolen. Du kommer bland annat få två handkontroller, en med sladd och en utan (här tillkommer även batteri och laddningssladd). Dessutom finns även två headset, även här ett trådlöst och ett med tillhörande sladd. Då en Xbox 360 även kommer med en HD DVD-spelare kan du titta på film via din spelkonsol.

Populära spel

Det finns flera spel tillverkade för just Xbox 360-konsolen som idag är klassiska och älskas av många spelare över hela världen. Några av de spel som har gjort ett stort intryck på flera generationer är bland annat Halo, Red Dead Redemption och BioShock-serien. Detta är alla spel som utlovar mycket action, en inbjudande och spännande handling och grafik i toppklass.

Ett årtionde med Xbox 360

År 2016, tio år efter spelkonsolen kom ut på marknaden, meddelade Microsoft att de skulle stänga ner produktionen av just 360-konsolen. Istället skulle ersättaren Xbox One, som först kom ut år 2013, ta över som enskild spelkonsol från Microsoft. Oavsett är Xbox 360 en älskad spelkonsol som har varit ett stabilt sällskap och källa till stor underhållning för många världen över och fortfarande fortsätter vara det.